Xbox360 ombouwservice
OMBOUW EN REPARATIE

Bij de reset glitch ombouw, word alleen hardware (glitch chips etc) van Team Xecuter gebruikt. Zo is jouw xbox360 dus altijd voorzien van de meest snelle en betrouwbare glitch chip!
Tevens wordt bij de gewone drive flash ombouw ook gebruik gemaakt van Team Xecuter producten. 

  

LAATSTE NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN!

LET OP!

Volgens de wet moet je voor het maken/gebruiken van een backup wel in het bezit zijn van het origineel! Xbox-Xtra maakt het voor de gebruiker alleen mogelijk deze backups af te spelen. (Dit geldt voor zowel de normale ombouw als de RGH ombouw). Xbox-Xtra steunt of promoot geen piraterij of illegaal kopiëren van games in welke vorm dan ook en is hiervoor dan ook op geen enkele manier aansprakelijk! Voor meer informatie, Lees disclaimer                                                                            

Credits handleidingen en programma's

Alle credits voor het maken van de software programma's gaan naar de makers hiervan. Het gebruik van deze programma's en de door Xbox-Xtra gemaakte handleidingen, foto's en teksten, zijn alleen om het je makkelijker te maken en op weg te helpen bij het maken van je backups. Het gebruik van deze programma's en handleidingen zijn geheel gratis en legaal. Het is niet toegestaan (lees disclaimer) om tekst, foto's of handleidingen van deze website, zonder toestemming van Xbox-Xtra, te kopieeren of over te nemen en te plaatsen op andere websites.

Uitleg ombouw xbox360 en risico's

Xbox360 zelf ombouwen? Lees DIT eerst...

Er zijn twee manieren van ombouwen populair:

           1) De normale "flash" ombouw van je drive (wordt hieronder besproken)
           2) De Reset Glitch Hack (RGH) Je kunt hier klikken voor informatie over de RGH ombouw.

Het normale ombouwen (ook wel flashen genoemd) van je xbox360 gebeurt geheel softwarematig.
Tegenwoordig bij de nieuwere drives komt er nog iets meer bij kijken, lees meer daarover op deze pagina. 

Aangezien je vóór het ombouwen van je xbox, eigenlijk alleen maar originele games of films kunt afspelen, kun je dankzij een nieuwe aangepaste firmware op je drive, zowel originele als gebrande games afspelen. Je xbox360 zal altijd worden voorzien van de nieuwste
 firmware die op dat moment beschikbaar is. Dankzij deze firmware en dus softwarematige aanpassing van je xbox360, heb je dus ineens een hoop meer mogelijkheden.

Deze zogeheten "backup" game dvd's zullen/kunnen voorkomen, dat je kostbare originele games, (door krassen, ouderdom of onjuist gebruik) onbruikbaar worden. Door op deze manier een backup van je origineel te maken en te gebruiken, voorkom je, dat je voor de 2e keer opnieuw diezelfde "toch al zo dure" game moet aan schaffen. Je kunt je origineel nu veilig in het doosje laten.

Het ombouwen en het in het bezit hebben van een "gemodificeerde"  (aangepaste) xbox360, is niet illegaal, aangezien je je xbox360 alleen maar aanpast, om deze "backups" te kunnen afspelen. Je hebt de xbox360 al gekocht en daarom mag je er mee doen wat je wilt. (Lees de disclaimer voor meer info)

Korte uitleg van de ombouw:

Je xbox wordt vakkundig en voorzichtig open gemaakt. De drive van je xbox360 wordt losgekoppeld/open gemaakt en hier wordt, met professionele aparatuur en software programma's, een aangepaste firmware op geinstalleerd. De drives die in de meeste "oudere" xboxen zitten, zijn vrij makkelijk te voorzien van deze firmware.

(Klik op een van de foto's voor meer voorbeelden) 

  
Een zeer oude Hitachi 79 drive. Makkelijk te flashen.                                                     

De nieuwere drives in de nieuwere xboxen, zijn steeds beter beveiligd tegen het schrijven van deze aangepaste firmware. Hierdoor moeten er meer aanpassingen aan de drive worden verricht,  voordat deze aangepaste firmware geinstalleerd kan worden. Deze aanpassingen worden verricht op de printplaat (PCB) van de drive en bij de allernieuwste drives (eind 2011, 2012-2013) is het zelfs vereist om een hele vervangende printplaat te solderen, omdat de firmware er anders niet op geinstalleerd kan worden. Vandaar dat de prijzen van de ombouw en de duur van het ombouwen zelf, verschillen.

 Waarom zou ik mijn xbox360 ombouwen??

- Je kunt na de ombouw nog steeds originele games/films spelen
- Je kunt na de ombouw nu ook gebrande backups van je originele games/films spelen
- Je kunt na de ombouw gewoon nog op xbox live (lees risico's ombouwen hieronder)
- Je kunt na de ombouw een kapotte dvd drive makkelijker laten vervangen (lees risico's hieronder)
- Het ombouwen zelf en in bezit hebben van (een) omgebouwde xbox360/backups is niet strafbaar
- Er zit geen risico aan het ombouwen, je krijgt je xbox altijd werkend terug met garantie
- Je kunt de ombouw altijd weer ongedaan laten maken
-
Kies je voor RGH ombouw, dan kun je al je games van je harde schijf afspelen 
- Met RGH kun je xbox1, dlc, xbla etc afspelen
-
Kortom een heleboel extra voordelen...

 

 "Zitten er dan echt helemaal geen risico's aan dat ombouwen??"

Volgens de wet moet je voor het maken/gebruiken van een backup wel in het bezit zijn van het origineel! Xbox-Xtra maakt het voor de gebruiker alleen mogelijk deze backups af te spelen. (Dit geldt voor zowel de normale ombouw als de RGH ombouw). Xbox-Xtra steunt of promoot geen piraterij of illegaal kopiëren van games in welke vorm dan ook en is hiervoor dan ook op geen enkele manier aansprakelijk! Voor meer informatie, lees disclaimer
Hoe brand ik mijn xbox360 games?

Het branden van de nieuwste (backup) games gaat helaas niet meer zo eenvoudig als voorheen,

Je hebt nu 3 opties:

  1. Om de allernieuwste (XGD3) games 100% te kunnen branden, moet je in je pc beschikken over een LiteOn Ihas brander (tenminste type 124B of hoger zoals 224B of 324B etc, VERSIE B is belangrijk!). Tevens is het aan te raden dual layer dvd's van het merk Verbatim te gebruiken, deze werken verreweg het beste met de nieuwe XGD3 formaat games. Lees HIER meer over het veilig branden van deze XGD3 titels. Voor de oudere formaat XGD2 games kun je nog steeds elke dual layer brander van elk merk gebruiken. 
  2. De BURNERMAX PAYLOAD TOOL maakt het mogelijk veel meer types en merken dvd branders te gebruiken voor het branden van je XGD3 Backups. Je kunt het programma hierboven downloaden. Je kunt het programma gewoon uitproberen met je huidige dvd brander, wie weet is jouw brander geschikt voor de payload tool, zo niet, dan schaadt het je brander niet!
  3. Voor nog een alternatief voor het juiste branden van XGD3 games, klik hier. Dit betreft de "Optiarc SATA DVD RW Burner Drive with DVD+R DL Overburn up to 8.7GB, Black (5280S-CB-PLUS)". Deze brander heeft de mogelijkheid om XGD3 spellen direct te branden, zonder tussenkomst van een speciale firmware of payload tool. Deze brander is dus speciaal hiervoor ontworpen. Ook een goeie tip dus om deze brander eens te zoeken. 

Branden xbox360 game backup artikel

Handleidingen gratis
Download Gratis Programma's

(Bezoek de website op je pc of laptop om deze programma's te downloaden en op te slaan. Je hebt WinRAR of winzip nodig om ze uit te pakken.)