Xbox360 ombouwservice
OMBOUW EN REPARATIE

Bij de reset glitch ombouw, word alleen hardware (glitch chips etc) van Team Xecuter gebruikt. Zo is jouw xbox360 dus altijd voorzien van de meest snelle en betrouwbare glitch chip!
Tevens wordt bij de gewone drive flash ombouw ook gebruik gemaakt van Team Xecuter producten. 

  

LAATSTE NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN!

LET OP!

Volgens de wet moet je voor het maken/gebruiken van een backup wel in het bezit zijn van het origineel! Xbox-Xtra maakt het voor de gebruiker alleen mogelijk deze backups af te spelen. (Dit geldt voor zowel de normale ombouw als de RGH ombouw). Xbox-Xtra steunt of promoot geen piraterij of illegaal kopiëren van games in welke vorm dan ook en is hiervoor dan ook op geen enkele manier aansprakelijk! Voor meer informatie, Lees disclaimer                                                                            

Credits handleidingen en programma's

Alle credits voor het maken van de software programma's gaan naar de makers hiervan. Het gebruik van deze programma's en de door Xbox-Xtra gemaakte handleidingen, foto's en teksten, zijn alleen om het je makkelijker te maken en op weg te helpen bij het maken van je backups. Het gebruik van deze programma's en handleidingen zijn geheel gratis en legaal. Het is niet toegestaan (lees disclaimer) om tekst, foto's of handleidingen van deze website, zonder toestemming van Xbox-Xtra, te kopieeren of over te nemen en te plaatsen op andere websites.

Risico's ombouwen xbox360

Op deze pagina kun je lezen over eventuele nadelen/risico's van:

- De ombouw zelf

- De reset glitch hack

- Xbox live functies

 Risico ombouw xbox360 zelf:

Zo lang je weet waar je mee bezig bent, zitten er aan het ombouwen zelf geen risico's. Xbox-Xtra gebruikt de nieuwste hardware en software programma's, om het proces van ombouwen/glitchen soepel en veilig te laten verlopen.

Kort gezegd: Er zitten dus eigenlijk geen risico's of nadelen aan het ombouwen!

Er is wel iets dat compleet los staat van het ombouwen, maar waarvan je wel bewust moet zijn en dat is dat de laser van een drive, na verloop van tijd en door gebruik, zwakker zal worden, waardoor je spellen misschien niet goed gelezen worden.
Dit komt soms al voor in het eerste jaar na aankoop van de (nieuwe) xbox360, (dan heb je gewoon pech) maar kan bijvoorbeeld ook uitblijven tot na 4-5 jaar gebruik. Bij normaal gebruik zal, een al dan wel of niet omgebouwde xbox360, aan slijtage onderhevig zijn. 

De nieuwste (gebrande) games (XGD3 formaat) zorgen er trouwens ook voor, dat de laser extra belast wordt.
Zoals hierboven beschreven, zou bijvoorbeeld een splinternieuwe xbox slim, dus eerder problemen met de laser "kunnen" vertonen, dan een oudere xbox360.
Dit is jammer genoeg niet vooraf te bepalen en zou dus gewoon ook kunnen voor komen bij jouw xbox360.


Vertoont jouw xbox een van deze problemen:
-Attempting to read media
-Open tray error
-Unrecognized disc
-Dirty disc error
-Games lopen vast tijdens spelen etc

Dan heb je waarschijnlijk te maken met een zwakke of kapotte (drive) laser. Het kan natuurlijk ook aan de game dvd zelf liggen, b.v dat deze vuil of beschadigt is, maar als dat uitgesloten is, ligt het probleem vaak bij de laser, of het motortje dat de dvd rond draait of de laser heen en weer beweegt. Overigens is het in de meeste gevallen wel de laser die het begeven heeft.

Xbox-Xtra kan dit probleem voor je verhelpen door een reparatie hieraan uit te voeren. Dit bespaart je ook meteen een hoop geld aangezien je nu niet opnieuw een andere xbox360 hoeft te kopen en natuurlijk moeite en tijd om de xbox terug te sturen naar Microsoft. Xbox-Xtra werkt alleen met nieuwe (ongebruikte) lasers en gebruikt dus geen tweedehands (gebruikte) lasers of andere materialen..
   _________________________________________________________________

RGH:

In de meeste gevallen heeft de RGH geen risico zolang je ook in dit geval weet waar je mee bezig bent.

Buiten het feit dat de RGH echt een GEWELDIGE uitvinding is bij de hedendaagse xboxen, zitten er een misschien een paar kleine nadelen aan. De mate waarin jij deze nadelen lastig vindt, is zeer persoonlijk.

(Mogelijk) Nadeel van de Reset Glitch Hack:

- De xbox opstart tijden verschillen van tussen de 5 seconden tot ongeveer 60 seconden. (60 seconden is ruim genomen aangezien de meeste chips tussen de 5 en 30 sec opstarten)
- In een enkel geval is de xbox erg koppig en wil de xbox helemaal niet glitchen of pas na een aantal minuten. Dit komt echt heel weinig voor, maar als dit wel het geval zou zijn bij jouw xbox360, kan de originele firmware/geheugen gemakkelijk weer terug gezet worden waardoor je xbox net als daarvoor weer in originele staat is en gewoon werkt. 
- Iets wat ook heel weinig tot niet voorkomt, is dat je xbox storing geeft bij het opstarten of spelen. Dit is meestal het geval, als de xbox is omgestoten of gevallen waardoor er een soldeerpunt is losgeraakt. 
- Tevens kan je met de rgh geen gebruik meer maken van Xbox Live.


Met de nieuwe xboxen, zijn de opstart tijden trouwens heel erg goed (er worden steeds betere glitch chips ontworpen). 

Xbox-Xtra gebruikt hoogwaardig soldeer materiaal en o.a. een hoogwaardig digitaal soldeer station. Met zeer veel ervaring in solderen, komen problemen eigenlijk niet voor tijdens of na de ombouw.

Klik
hier voor voorbeeld foto's van RGH installaties verzorgd door Xbox-Xtra. 
   _________________________________________________________________

 Risico xbox Live:

De nieuwste xbox firmware maakt het tevens mogelijk om gewoon gebruik te blijven maken van xbox live. Uiteraard probeert Microsoft het ombouwen van je xbox tegen te houden, aangezien het ombouwen van de xbox360 ook veel gebruikt wordt om gedownloade games te kunnen spelen. Dit is natuurlijk een van de voornaamste redenen voor veel mensen om hun xbox te laten ombouwen. Bij de tegenmaatregelen die microsoft neemt kun je denken aan de eerder besproken "Silent" update en de vernieuwde Anti-Piracy beveiliging. Microsoft kan er voor zorgen dat je de xbox niet meer online kunt gebruiken, als ze er achter komen dat de xbox is omgebouwd. Ze kunnen dit alleen te weten komen, op het moment dat jij een slecht gebrande backup probeert af te spelen. Zodra je online gaat, worden deze gegevens naar Microsoft verzonden.

Het gebruik van xbox live is desalniettemin toch voor 99,9% veilig. Ik mag helaas geen 100% zeggen, aangezien de kans bestaat, dat microsoft er toch achter kan komen, dat je een gekopieerde "backup"afspeelt. Dit komt echter zeer weinig tot nooit voor als je veilig je backups brand.

Als je xbox gebanned wordt, dan ligt dit niet aan de op de drive aanwezige nieuwe firmware, maar aan de manier waarop je de backup dus gebrand hebt. Er zijn een aantal gratis programma's, (te vinden in de linker kolom van de site) waarmee je op een simpele manier, de "backups" veilig kunt branden en deze niet te onderscheiden zijn van de originelen.

Voor xbox live zit er dus nagenoeg geen risico aan. De meeste mensen met een omgebouwde xbox spelen al meer dan 5 jaar online zonder problemen. Deze mensen nemen wel de brandregels van de dvd's in acht waardoor ze zo goed als veilig online kunnen spelen.

XGD3 titels (dit zijn de meest recente games) vereisen een IHAS brander of de burnermax payload tool! Lees HIER meer daarover.

  _______________________________________________________________________ 

Het gebruik van xbox live met een "gemodificeerde" xbox360, blijft dus uiteraard wel op eigen riscio! Xbox-Xtra is niet aansprakelijk als de xbox na het ombouwen eventueel van xbox live gebanned zou worden. Onthoudt dus goed: Sla geen stappen over om tijd te besparen en brand een "backup" op de juiste manier, dan zul je 99,9% van de tijd, ongehinderd, online kunnen gamen, zonder dat je originele games beschadigd raken. Hoe brand ik mijn xbox360 games?

Het branden van de nieuwste (backup) games gaat helaas niet meer zo eenvoudig als voorheen,

Je hebt nu 3 opties:

  1. Om de allernieuwste (XGD3) games 100% te kunnen branden, moet je in je pc beschikken over een LiteOn Ihas brander (tenminste type 124B of hoger zoals 224B of 324B etc, VERSIE B is belangrijk!). Tevens is het aan te raden dual layer dvd's van het merk Verbatim te gebruiken, deze werken verreweg het beste met de nieuwe XGD3 formaat games. Lees HIER meer over het veilig branden van deze XGD3 titels. Voor de oudere formaat XGD2 games kun je nog steeds elke dual layer brander van elk merk gebruiken. 
  2. De BURNERMAX PAYLOAD TOOL maakt het mogelijk veel meer types en merken dvd branders te gebruiken voor het branden van je XGD3 Backups. Je kunt het programma hierboven downloaden. Je kunt het programma gewoon uitproberen met je huidige dvd brander, wie weet is jouw brander geschikt voor de payload tool, zo niet, dan schaadt het je brander niet!
  3. Voor nog een alternatief voor het juiste branden van XGD3 games, klik hier. Dit betreft de "Optiarc SATA DVD RW Burner Drive with DVD+R DL Overburn up to 8.7GB, Black (5280S-CB-PLUS)". Deze brander heeft de mogelijkheid om XGD3 spellen direct te branden, zonder tussenkomst van een speciale firmware of payload tool. Deze brander is dus speciaal hiervoor ontworpen. Ook een goeie tip dus om deze brander eens te zoeken. 

Branden xbox360 game backup artikel

Handleidingen gratis
Download Gratis Programma's

(Bezoek de website op je pc of laptop om deze programma's te downloaden en op te slaan. Je hebt WinRAR of winzip nodig om ze uit te pakken.)