Xbox360 ombouwservice
OMBOUW EN REPARATIE

Bij de reset glitch ombouw, word alleen hardware (glitch chips etc) van Team Xecuter gebruikt. Zo is jouw xbox360 dus altijd voorzien van de meest snelle en betrouwbare glitch chip!
Tevens wordt bij de gewone drive flash ombouw ook gebruik gemaakt van Team Xecuter producten. 

  

LAATSTE NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN!

LET OP!

Volgens de wet moet je voor het maken/gebruiken van een backup wel in het bezit zijn van het origineel! Xbox-Xtra maakt het voor de gebruiker alleen mogelijk deze backups af te spelen. (Dit geldt voor zowel de normale ombouw als de RGH ombouw). Xbox-Xtra steunt of promoot geen piraterij of illegaal kopiëren van games in welke vorm dan ook en is hiervoor dan ook op geen enkele manier aansprakelijk! Voor meer informatie, Lees disclaimer                                                                            

Credits handleidingen en programma's

Alle credits voor het maken van de software programma's gaan naar de makers hiervan. Het gebruik van deze programma's en de door Xbox-Xtra gemaakte handleidingen, foto's en teksten, zijn alleen om het je makkelijker te maken en op weg te helpen bij het maken van je backups. Het gebruik van deze programma's en handleidingen zijn geheel gratis en legaal. Het is niet toegestaan (lees disclaimer) om tekst, foto's of handleidingen van deze website, zonder toestemming van Xbox-Xtra, te kopieeren of over te nemen en te plaatsen op andere websites.

Dashboard xbox360 updaten!

DEZE PAGINA IS ENIGSZINS VEROUDERD EN IS VOOR ZOVER DE BERICHTEN ZIJN, NIET HELEMAAL MEER VAN TOEPASSING. XBOX-XTRA LAAT DE PAGINA WEL STAAN ZODAT JE HET NOG WEL KUNT LEZEN. WAAROM? OMDAT ER DE LAATSTE JAREN GEEN BERICHTEN MEER ZIJN BINNEN GEKOMEN VAN MENSEN, DAT ZE GEBANNED ZIJN NA EEN UPDATE MET AANGEPASTE FIRWARE OP HUN XBOX360. UPDATEN BLIJFT NOG STEEDS OP EIGEN RISICO... ;)

 

Zodra je je xbox360 hebt laten ombouwen, staat er een aangepaste, niet originele firmware op je dvd drive. Deze aangepaste firmware maakt het mogelijk, om gebrande backup games en gebrande film dvd's af te spelen. Dit zijn dus kopieën van de originelen.

Zo nu en dan vereist b.v een nieuwe game of het gebruik van xbox liveeen dashboard update. Dit is normaal en helemaal geen probleem, ALLEEN moet het updaten van je dashboardALTIJD gebeuren als de originele firmware op je xbox360 staat. Hier zorgt Xbox-Xtra uiteraard voor! Lees verder hieronder waarom dit belangrijk is.

Heb je een (gelockte) slim xbox360, dan kun je een dashboard update wel gewoon accepteren, dit gaat anders in zijn werk. Maar ook dit geeft Xbox-Xtra aan je door na het ombouwen, zodat je precies weet wat je wel en niet moet/kan doen bij een dashboard update. 

Voor de rest is een "game" update anders en kan ongeacht welke firmware, wel altijd gedaan worden. Het verschil tussen een game update of dashboard update kun je zien: "This game requieres an update" of "an update is requiered for this game or appbetekent een game update en kan je gewoon accepteren. "A System update is requiered" betekent dat je een dashboard update klaar hebt staan. Hierbij is het dus aan te raden en verstandig dat je deze niet automatisch accepteert, voordat je meer informatie hebt ingewonnen over deze update.

Dus accepteer je bewust of onbewust een dashboard update, terwijl je aangepaste firmware op je xbox360 hebt staan, dan riskeer je een "flag" (notitie van microsoft) voor een ban van xbox live. Er zijn echter nog geen concrete meldingen geweest dat een xbox om deze reden gebanned is (meestal slecht/onveilig gebrande backups), maar als je 100% zekerheid wilt hebben dat je hiervoor niet gebanned gaat worden, dan update je alleen met de originele firmware op je xbox360.  

Tevens zou je terecht kunnen komen in een zogeheten "update loop" waardoor jouw xbox360 de update niet kan afmaken. Jij zit dus met de stress en het ongemak, want je kunt je xbox360 niet meer gebruiken zolang dat niet is opgelost

Deze update loop komt echter na een bepaalde dashboard update niet meer voor, alleen is dat voor jullie als klant moeilijk te bepalen welk dashboard dat precies is. Wel zou je Xbox-Xtra een mailtje kunnen sturen via het afspraak formulier, met daarin je vraag over jouw dashboard. Welk dashboard je xbox360 op dit moment draait, kun je vinden onder System Settings --> Console Settings en dan Console Info. De laatste 5 nummers die je hier vindt zijn genoeg om aan Xbox-Xtra door te geven. je krijgt dan meteen te horen of het risico van een update loop aanwezig is. Het risicio voor een flag blijft altijd bestaan zolang je niet op de originele firmware zit!

Mocht jijzelf of iemand anders, per ongeluk toch een dashboard update hebben geaccepteerd, waardoor je in deze update loop zit, dan kan Xbox-Xtra je hier mee helpen dit op te lossen.

________________________________________________________________________ 

(Deze tekst is nagenoeg overbodig tegenwoordig, 2014)) Rond november 2011 bracht microsoft een stille "Silent" update uit. Zodra je gewoon online ging, voerde microsoft "stiekem" een update uit op je xbox360, zelfs zonder dat je hiervoor toestemming had gegeven. Hierdoor was het tijdelijk niet mogelijk, om bepaalde gebrande (XGD3) backup games af te spelen. Het opnieuw patchen en opnieuw branden van deze backups was vereist om ze weer te kunnen spelen (+nieuwe firmware).

Als reactie hierop, wordt dan meteen weer aan een nieuwe firmware update gewerkt, maar dit kan vaak wel wat tijd in beslag in beslag nemen.

Kijk daarom van tijd tot tijd op deze site om het laatste nieuws bij te houden.Is het bijvoorbeeld nog steeds veilig om op xbox live te gaan, of kun je beter wachten met het updaten van een bepaald dashboard etc etc....

Als er ergens een waarschuwing voor geldt, vermeld Xbox-Xtra dat meteen (z.s.m) op deze site (homepage nieuws). Voorkom dus stress en hoofdpijn door regelmatig op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen via deze site.


Hoe brand ik mijn xbox360 games?

Het branden van de nieuwste (backup) games gaat helaas niet meer zo eenvoudig als voorheen,

Je hebt nu 3 opties:

  1. Om de allernieuwste (XGD3) games 100% te kunnen branden, moet je in je pc beschikken over een LiteOn Ihas brander (tenminste type 124B of hoger zoals 224B of 324B etc, VERSIE B is belangrijk!). Tevens is het aan te raden dual layer dvd's van het merk Verbatim te gebruiken, deze werken verreweg het beste met de nieuwe XGD3 formaat games. Lees HIER meer over het veilig branden van deze XGD3 titels. Voor de oudere formaat XGD2 games kun je nog steeds elke dual layer brander van elk merk gebruiken. 
  2. De BURNERMAX PAYLOAD TOOL maakt het mogelijk veel meer types en merken dvd branders te gebruiken voor het branden van je XGD3 Backups. Je kunt het programma hierboven downloaden. Je kunt het programma gewoon uitproberen met je huidige dvd brander, wie weet is jouw brander geschikt voor de payload tool, zo niet, dan schaadt het je brander niet!
  3. Voor nog een alternatief voor het juiste branden van XGD3 games, klik hier. Dit betreft de "Optiarc SATA DVD RW Burner Drive with DVD+R DL Overburn up to 8.7GB, Black (5280S-CB-PLUS)". Deze brander heeft de mogelijkheid om XGD3 spellen direct te branden, zonder tussenkomst van een speciale firmware of payload tool. Deze brander is dus speciaal hiervoor ontworpen. Ook een goeie tip dus om deze brander eens te zoeken. 

Branden xbox360 game backup artikel

Handleidingen gratis
Download Gratis Programma's

(Bezoek de website op je pc of laptop om deze programma's te downloaden en op te slaan. Je hebt WinRAR of winzip nodig om ze uit te pakken.)