Xbox360 ombouwservice
OMBOUW EN REPARATIE

Bij de reset glitch ombouw, word alleen hardware (glitch chips etc) van Team Xecuter gebruikt. Zo is jouw xbox360 dus altijd voorzien van de meest snelle en betrouwbare glitch chip!
Tevens wordt bij de gewone drive flash ombouw ook gebruik gemaakt van Team Xecuter producten. 

  

LAATSTE NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN!

LET OP!

Volgens de wet moet je voor het maken/gebruiken van een backup wel in het bezit zijn van het origineel! Xbox-Xtra maakt het voor de gebruiker alleen mogelijk deze backups af te spelen. (Dit geldt voor zowel de normale ombouw als de RGH ombouw). Xbox-Xtra steunt of promoot geen piraterij of illegaal kopiëren van games in welke vorm dan ook en is hiervoor dan ook op geen enkele manier aansprakelijk! Voor meer informatie, Lees disclaimer                                                                            

Credits handleidingen en programma's

Alle credits voor het maken van de software programma's gaan naar de makers hiervan. Het gebruik van deze programma's en de door Xbox-Xtra gemaakte handleidingen, foto's en teksten, zijn alleen om het je makkelijker te maken en op weg te helpen bij het maken van je backups. Het gebruik van deze programma's en handleidingen zijn geheel gratis en legaal. Het is niet toegestaan (lees disclaimer) om tekst, foto's of handleidingen van deze website, zonder toestemming van Xbox-Xtra, te kopieeren of over te nemen en te plaatsen op andere websites.

Branden games/backups xbox360

Zoals je in de rechter kolom van de website hebt kunnen lezen, is het verstandig (noodzakelijk zelfs) om je XGD3 backups 100% te branden (klik hier voor de lijst met XGD3 games). De nieuwste formaat XGD3 games hebben meer data, dan er eigenlijk op een dual layer dvd van b.v verbatim kan. De LiteOn iHAS brander (met burner max firmware) maakt het mogelijk om WEL alle data correct 100% te branden.

Tevens kun je  HIER  een lijst vinden met dvd branders die met behulp van de BurnerMax Payload tool (Download Payloadook te gebruiken zijn om deze 100% te branden.

Nu is er ook de "Optiarc SATA DVD RW Burner Drive with DVD+R DL Overburn up to 8.7GB, Black (5280S-CB-PLUS)". Deze brander heeft de mogelijkheid om XGD3 spellen direct te branden, zonder tussenkomst van een special firmware of payload tool. Deze brander is dus speciaal hiervoor ontworpen. Ook een goeie tip dus om deze brander eens te zoeken. 

Gebruik je voor het branden van een (XGD3) backup dus niet één van de genoemde LiteOn IHAS branders (b.v type 124B of 224B, tevens met Burner max firmware geflashed), maar een gewone dvd brander zonder de BurnerMax payload tool, dan loop je het risico:

 • dat je tijdens het spelen van het spel b.v. na een paar minuten, steeds terug wordt gegooid naar je dashboard ,
 • dat het spel niet (goed) installeert op je harde schijf van je xbox360 (niet noodzakelijk voor spelen, verlengd wel levensduur laser).
 • dat het spel gewoonweg helemaal niet opstart. 
 • dat het spel steeds vastloopt of zwart beeld vertoont.
 • Dat het spel soms wel tot tien minuten lang het spel niet kan lezen/starten

LET OP: DIT GELDT DUS ALLEEN VOOR DE XGD3 TITELS, DE XGD2 TITELS KUNNEN GEWOON DOOR ELKE DUAL DVD BRANDER GEBRAND WORDEN.

Ben je een fanatieke online gamer, bereid je dan mogelijk ook maar voor op een ban van xbox live, als je de backup niet correct brand. Zodra je xbox360 door Microsoft gebanned wordt, is het voor jouw xbox360 onmogelijk om nog langer online te gaan. Om weer online te kunnen gaan zou je dus in feite een andere (nieuwe) xbox360 moeten aanschaffen.  De xbox kan desalniettemin gewoon nog offline gebruikt worden als deze gebanned zou zijn/worden.

Microsoft kan dan door zogeheten "CIV" checks controleren of je slecht gebrande backups gebruikt! Microsoft neemt het logischerwijze op tegen piraterij (illegaal downloaden games etc), maar kan helaas voor jou, geen onderscheid maken tussen piraterij óf jouw eerlijke backup van een origineel. Jouw xbox360 loopt dus ook risicio gebanned te worden, als je je niet aan de "veiligheidsregels" van het branden houdt. Lees meer daarover hieronder...

__________________________________________________________________________

Kortom: De aangepaste LT+ firmware op je drive, maakt het dus mogelijk om gewoon xbox live te (blijven) gebruiken. Het is wel VEREIST, dat je je backups op de correcte manier brand. Als je de backups niet correct brand (denk aan de term "truncate/overburn"), zou dat eventueel kunnen leiden tot een ban van xbox live en/of veel falende backups.

Voor correct branden houdt je kort gezegd deze 5 stappen aan:

 1. Gebruik een LiteOn IHAS dvd brander (b.v versie 124B, (B versie) laagste versie is al voldoende) met burner max firmware in je pc, of een dvd brander met de BurnerMax Payload tool (burner max tutorial pdf).
 2. Gebruik Dual layer dvd's, liefst Verbatim (MKM-001 (te herkennen aan speed 2,4x op de spindel) of MKM-003 (speed 8x op de spindel) uit Signapore!). Andere goedkopere merken dvd's zullen vaak (lees)problemen geven, het is helaas echt waar.
 3. Gebruik het gratis programma ABGX360 (laatste versie nu is 1.06). Gebruik de juiste abgx360 settings (handleidingen patch de game iso naar SSV2 (Geldt voor XGD2 backups) of patch correcte topology data (Geldt voor GXD3 backups of de 6 XGD2 titels eerder genoemd, maar abgx 1.06 doet dit automatisch voor je)!!
 4. Gebruik het gratis programma Imgburn (laatste versie nu is 2.5.7. gebruik de juiste Imgburn settings (handleiding). Dit kan per pc (setup en configuratie, denk aan b.v hoeveel ram geheugen/processor etc) nog wel eens verschillen, dus dat moet je even testen en wijzigen indien nodig.
 5. Gebruik het gratis programma Kprobe2 voor het verifiëren (handleidingvan je gebrande backup (backup in je IHAS brander afspelen/verifiëren). Zelfs met de juiste Ihas instellingen wil het nog wel eens voorkomen dat Kprobe te hoge resultaten weergeeft bij een backup. Het beste kun je deze backup dan maar weg doen en een nieuwe branden. Komt zeer zelden voor.

Extra tip: Laat, tijdens het branden van een backup met Imgburn, je pc zijn gang gaan en gebruik hem tijdens het branden even niet. Probeer zo mogelijk alle onnodig, op de achtergrond draaiende, programma's af te sluiten voordat je gaat branden. Blijf verder van je muis en ga niet zitten surfen op het net of op de website van Xbox-Xtra ;) Als je burn compleet is, dan ga je hem verifiëren met kprobe2 op speed x4 (volg handleiding). Tijdens het verifiëren kun je wel gewoon je pc gebruiken, dit heeft geen invloed op de resultaten. De resultaten voor een goede backup zouden moeten zijn:

Aanbevolen Kprobe2 resultaten:

PI MAX zou 100 of lager moeten zijn & PI Average 5 of lager
PIF MAX zou 4 of lager moeten zijn & PIF Average 0.20 of lager.

Klik HIER voor een voorbeeld resultaat van een correcte burn, geverifieerd met Kprobe2.

Klik HIER voor de korte handleiding van Kprobe2.

Zit je hier ver boven (b.v PIF Max 7 en PIF Average 0.35, dit is al ruim 75% boven de limieten) dan kun je beter iets met je instellingen spelen (zie eeprom handleiding in burner max pdf) en de backup nog een keer opnieuw branden! Zit je er maar een klein beetje boven (b.v Pi Max 110 of Pi Average 6) dan levert dat hoogstwaarschijnlijk geen problemen op, maar hier zijn de meningen ook over verdeeld. VERGEET NIET: Het beste is dat ALLE Kprobe2 waarden onder de limieten zitten voor een correcte burn.Hoe brand ik mijn xbox360 games?

Het branden van de nieuwste (backup) games gaat helaas niet meer zo eenvoudig als voorheen,

Je hebt nu 3 opties:

 1. Om de allernieuwste (XGD3) games 100% te kunnen branden, moet je in je pc beschikken over een LiteOn Ihas brander (tenminste type 124B of hoger zoals 224B of 324B etc, VERSIE B is belangrijk!). Tevens is het aan te raden dual layer dvd's van het merk Verbatim te gebruiken, deze werken verreweg het beste met de nieuwe XGD3 formaat games. Lees HIER meer over het veilig branden van deze XGD3 titels. Voor de oudere formaat XGD2 games kun je nog steeds elke dual layer brander van elk merk gebruiken. 
 2. De BURNERMAX PAYLOAD TOOL maakt het mogelijk veel meer types en merken dvd branders te gebruiken voor het branden van je XGD3 Backups. Je kunt het programma hierboven downloaden. Je kunt het programma gewoon uitproberen met je huidige dvd brander, wie weet is jouw brander geschikt voor de payload tool, zo niet, dan schaadt het je brander niet!
 3. Voor nog een alternatief voor het juiste branden van XGD3 games, klik hier. Dit betreft de "Optiarc SATA DVD RW Burner Drive with DVD+R DL Overburn up to 8.7GB, Black (5280S-CB-PLUS)". Deze brander heeft de mogelijkheid om XGD3 spellen direct te branden, zonder tussenkomst van een speciale firmware of payload tool. Deze brander is dus speciaal hiervoor ontworpen. Ook een goeie tip dus om deze brander eens te zoeken. 

Branden xbox360 game backup artikel

Handleidingen gratis
Download Gratis Programma's

(Bezoek de website op je pc of laptop om deze programma's te downloaden en op te slaan. Je hebt WinRAR of winzip nodig om ze uit te pakken.)